Ainesosakoulu

Ihonhoidon perusteet

A

AHA
AHA on lyhenne sanoista Alpha Hydroxy Acids.

ALPHA HYDROXY ACIDS
Alfahydroksihapot ovat ryhmä aineita, jotka ovat peräisin hedelmistä ja vihanneksista. Siksi niitä kutsutaan myös hedelmähapoiksi. Ne ovat ihonhoidon tukipilareita monien positiivisten vaikutustensa ansiosta. Hedelmähapot poistavat hellävaroen kuolleita ihosoluja, mikä tekee ihosta raikkaamman, hohtavamman ja tasaisemman näköisen. Lisäksi ne stimuloivat ihosolujen uudistumisprosessia, kiinteyttä ja täyteläisyyttä, minkä ansiosta ihosta tulee joustavampi, kimmoisampi ja sileämpi. Tavallisia ihonhoidossa käytettäviä hedelmähappoja ovat esimerkiksi sitruunahappo, mantelihappo ja glykolihappo. AHA-happoja on sekä kotikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa että hoitolatuotteissa. Säännölliset AHA-happohoidot hoitolassa ovat hyvä pohja kaikelle ihonhoidolle.

AMINOFIL
EXUVIANCEn uusin läpimurto antiaging-teknologian alueella. Aminofil on patentoitu aminohappojohdannainen, joka isää ihon tukikudoksen täyteläisyyttä ja kiinteyttä. Kun iho on täyteläisempi ja kiinteämpi, rypyt ja pintajuonteet erottuvat huonommin.

AMFOTEERINEN YHDISTE
Exuviancen tuotteissa käytettävä proteiiniyhdiste, jonka ansiosta ihoon voidaan tuoda riittävä määrä AHA:ta hellävaraisesti ärsyttämättä ihoa.

ANTIOKSIDANTIT
Aineita, jotka ehkäisevät hapettumista (solujen vahingoittumista). Ne toimivat sitomalla itseensä vapaita radikaaleja, jotka muuten vahingoittaisivat ihoa. Antioksidantteja on erilaisia – ihonhoidossa käytetään usein C- ja E-vitamiineja. Myös vihreästä teestä ja rypäleensiemenistä saatava uute toimii todistetusti hyvin antioksidanttina.

A-VITAMIINI
Hyvin tunnettu ainesosa, jolla hoidetaan ikääntymisen merkkejä ja aknea. Sillä on hyvä vaikutus ihosoluihin. A-vitamiineja on erilaisia. Ihonhoidossa käytetään usein retinoliksi kutsuttua A-vitamiinia, joka lisää kollageenintuotantoa ja vähentää yleisesti ikääntymisen merkkejä. Sillä voi olla myös hyviä vaikutuksia epäpuhtaalle iholle.

B

BIONIC ACIDS
Uusimman sukupolven hedelmähapot, jolla on monia hyviä vaikutuksia ihoon ja jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastan. Sopivat hyvin herkälle iholle. Laktobioninen happo ja maltobioninen happo ovat Exuviancen käyttämiä ”bionisia happoja”.

C

CITRAFILL
CitraFill on sitruunahappojohdannainen. Se stimuloi kollageenin tuotantoa ja vahvistaa ihon tukirakennetta, joten iho näyttää kohottuneelta ja kiinteältä.

C-VITAMIINI
Vesiliukoinen vitamiini, joka on erittäin tärkeä keholle. Sitä kutsutaan myös askorbiinihapoksi. Ihonhoidossa C-vitamiinia käytetään antioksidanttina, kollageenintuotannon lisääjänä sekä ihonsävyn tasoittajana. C-vitamiini on hyvin epävakaata. Siksi on käytettävä oikeantyyppistä C-vitamiinia, pakkausta ja annostelua, jotta C-vitamiinia sisältävä tuote toimii iholla halutulla tavalla.

G

GLUKONOLAKTONI
Glukonolaktoni on PHA, jota kutsutaan myös toisen sukupolven hedelmähapoksi. Sen on osoitettu kliinisesti ehkäisevän ikääntymisen merkkejä ärsyttämättä ihoa. Se sopii näin ollen myös herkälle ja rosacea-iholle sekä silmänympärysiholle. Glukonolaktoni on myös tehokas antioksidantti.

GLYKOLIHAPPO
Glykolihappo on sokeriruo’ossa luontaisesti esiintyvä AHA-happo. Exuviancen perustajat tohtori Van Scott ja tohtori löysivät sen alun perin. Glykolihappo kuorii ihoa, normalisoi solujenuudistumista, parantaa ihon rakennetta ja vähentää pigmenttiläiskiä. Glykolihappo lisää myös kollageenin tuotantoa ja vahvistaa ihon tukirakennetta (GAG-aineet), joten iho näyttää täyteläisemmältä, kiinteämmältä ja nuorekkaammalta. Koska glykolihapon molekyylikoko on pieni, se imeytyy nopeasti ihoon. Exuviancen tuotteiden pitoisuus on optimoitu ärsytyksen minimoimiseksi.

H

HYALURONIHAPPO
Hyaluronihappo on ihon rakennusosa, joka antaa iholle täyteläisyyttä. Se toimii pesusienen tavoin. Sitä käytetään ihonhoitotuotteissa kosteuttamaan ihon pintakerrosta.

K

KASVIUUTE
Se sisältää tutkittuja ainesosia, gardeniaa, vihreää teetä, lakritsikasvia ja vuoristokasveja. Sitä käytetään Exuviancen tuotteissa yhdessä muiden teknologioiden kanssa epätasaisen pigmentaation ja veltostuneen ihon hoitamiseen.

L

LAKTOBIONINEN HAPPO
Patentoitu bioninen PHA-happo, jota saadaan maitosokerista. Laktobioninen happo palauttaa ihon syvempien kerrosten kosteustasapainon, pehmentää ihoa ja taistelee tehokkaasti vapaita radikaaleja vastaan. Laktobionisen hapon molekyylikoko ja -paino ovat suuria verrattuna AHA- ja PHA-happoihin. Tämän ainutlaatuisen kemiallisen rakenteen ansiosta se sitoo enemmän vettä ja muodostaa geelimäisen rakenteen, joka imeytyy hitaasti ihoon ja palauttaa sen kosteustasapainon. Lisäksi laktobioninen happo tekee ihosta täyteläisemmän, jolloin iho näyttää tasaisemmalta ja nuoremmalta. Molekyylirakenteensa ansiosta se imeytyy hitaammin ja stimuloi kuoriutumista vähemmän, joten se sopii myös erittäin herkälle iholle.

M

MANTELIHAPPO
Mantelihappo on rasvaliukoinen AHA-happo, joka sopii rasvaiselle ja akneen taipuvaiselle iholle. Mantelihapolla on lisäksi antibakteerinen vaikutus, minkä ansiosta se sopii hyvin akneen taipuvaiselle iholle. Muutoin sillä on samanlaisia ominaisuuksia kuin AHA:lla.

N

NEOGLUKOSAMIN
NeoGlukosamiinia esiintyy luontaisesti ihon tukikudoksessa. NeoGlukosamiini on nimittäin yksi ihon kosteustasapainoa ja täyteläisyyttä ylläpitävän hyaluronihapon rakennusosista. Hyaluronihappo tasoittaa ihoa luonnollisesti ja tekee ihosta täyteläisen ja sileän sisältäpäin. Pintajuonteet ja rypyt erottuvat huonommin, ja iho näyttää raikkaalta ja nuorekkaalta.

O

OXYGEN (HAPPI)
Toinen nimi ilmassa olevalle hapelle, jota hengitämme, sekä Exuviance Bionic Oxygen Facialin ainesosalle. Molekyylimuotoinen happi tuo iholle energiaa ja se on tärkeä kollageenintuotannon kannalta.

P

PEPTIDIT
Proteiinien pieniä rakennusosia. Ne säätelevät monia eri prosesseja kehossamme. Erilaisilla peptideillä on erilaisia vaikutuksia myös ihonhoidossa. Tavallisia käyttöalueita ihonhoidossa ovat kollageenintuotannon stimulointi ja pigmentin tasoittaminen.

PHA
Lyhenne sanoista poly hydroxy acids.

PHYTOTAL
Talineritystä säätelevä kasviyhdiste, joka tekee ihosta matan.

POLYHYDROXYACIDS
Polyhydroksihapot ovat uuden sukupolven AHA-happoja, joita on ihossa luonnostaan. Ne ovat mietoja ja erittäin kosteuttavia, ja lisäksi niillä on antioksidanttisia vaikutuksia. PHA parantaa ihon suojamuuria ja tekee ihosta vastustuskykyisemmän. Se sopii erinomaisesti herkälle iholle.

R

RETINOLI
Retinoli on A-vitamiinin muoto. Se ehkäisee ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä ja epätasaista pigmenttiä.

S

SITRUUNAHAPPO
Sitruunahappoa esiintyy luonnostaan sitrushedelmissä. Se on tehokas antioksidantti, joka ehkäisee todistetusti ikääntymisen merkkejä.

V

VITAMIINIT
A-, C- ja E-vitamiinit ovat antioksidantteja, jotka suojaavat vapailta radikaaleilta.