Missä järjestyksessä tuotteita kuuluu käyttää?

Kasvovesi, voide, seerumi, paikallishoito, hoitoneste, tiiviste...apua! Ei ole aina itsestään selvää, miten ja milloin erilaisia ihonhoitotuotteita pitäisi käyttää. Kultainen sääntö on, että kevyin tai ohuin tuote tulee ensin ja paksuin tuote viimeisenä. Kaikki eivät tee kaikkia alla olevia vaiheita, mutta järjestystä voi pitää ohjenuorana riippumatta siitä, millainen määrä tuotteita ihonhoitorutiiniin sisältyy. Jos et ole varma, millainen ihonhoitorutiini sopii sinulle parhaiten, ihoterapeutti voi laatia sinulle yksilöllisen ohjeen. Etsi lähin hoitolasi.

1. Puhdistus

Puhdista iho aina aamulla ja illalla, sillä puhdistus on ihonhoidon kulmakivi. Jos käytät paljon meikkiä, iho kannattaa puhdistaa kahteen kertaan, mutta sinun ei tarvitse käyttää kahta eri puhdistusainetta. Älä unohda kaulaa. Tämän jälkeen iho on valmis vastaanottamaan kaikki hyvää tekevät ainesosat seuraavassa vaiheessa. Puhdista iho, vaikka et käyttäisikään meikkiä, sillä päivän ja yön aikana iholle kerääntyy likaa ja ”epäpuhtauksia”.

Valikoimamme tuotteet puhdistukseen

2. Kasvovesi

Kasvovedellä poistetaan iholle mahdollisesti jäänyt puhdistusaine, lika, meikki ja ylimääräinen rasva. Sen tärkein tehtävä on kuitenkin tasapainottaa ihon pH, kosteuttaa ja joskus jopa kuoria happojen avulla. Vaikka kasvoveden sanotaan usein olevan osa ihon puhdistusta, se on oikeasti hoitava tuote, joka valmistelee ihon seuraavaa vaihetta varten. Levitä kasvovesi vanulapulla tai vastaavalla uudelleen käytettävällä tuotteella.

Valikoimamme kasvovedet

3. Happokuorinta

Jos käytät kuorintalappuja tai kuorivaa, talineritystä säätelevää liuosta, käytä sitä kasvoveden jälkeen. Tämän kuorivan tai talineritystä säätelevän vaiheen voi suorittaa aamulla ja/tai illalla tai muutaman kerran viikossa ihotyypin, tarpeen ja tuotteen mukaan. Huom. Jos käytät SkinRise Bionic Tonic Pads -lappuja, ne kuuluvat samaan vaiheeseen seerumin kanssa: Glycolic Polish

4. Hoitoneste

Hoitoneste on usein lähes yhtä ohutta kuin kasvovesi, mutta sillä on enemmän hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia. Se taputellaan käsin kaikkialle kasvoihin.

5. Paikallishoito

Paikallishoito (engl. spot treatment) tarkoittaa aknen tai pigmenttiläiskien täsmähoitoa. Tuote levitetään tässä vaiheessa, jotta se vaikuttaa ihoon mahdollisimman tehokkaasti. Paras tulos saavutetaan käyttämällä tuotetta aamulla ja illalla.

Paikallishoito

6. Seerumi

Seerumi on hieman paksumpaa ja sisältää ihoa ravitsevia ainesosia. Se on erinomainen tuote ihonhoitorutiinin optimointiin, sillä sitä voi käyttää esimerkiksi kuivaan ihoon, punaisuuteen, ryppyihin, pigmenttiläiskiin ja hehkun lisäämiseen – käyttökohteita on paljon. Levitä käsillä muutama pisara kaikkialle kasvoihin aamulla ja illalla tai vain aamulla tai vain illalla. Valitse käyttötiheys sen mukaan, kuinka paljon sinulla on aikaa ja mitä muita tuotteita käytät. Kokeilemalla saat selville parhaan ratkaisun.

Valikoimamme seerumit

7. Silmänympärysvoide

Rypyt ilmestyvät ensimmäisenä silmien ympärille, jossa iho on herkempi ja ohuempi kuin muualla kasvoissa. Silmänympärysvoide on tehokas, mutta se ei ärsytä. Taputtele voide kevyesti silmänympärysiholle. Huom. Älä levitä voidetta liian alas, jotta se vaikuttaa oikeassa kohdassa.

Valikoimamme silmänympärysvoiteet

8. Voide

Lopuksi tulee päivä- tai yövoide. Voiteen hyvää tekevät ainesosat kosteuttavat ihoa, minkä lisäksi voide suojaa kuivumiselta ja ympäristön vaikutukselta. Käytä aamulla päivävoidetta, jossa on aurinkosuojakerroin – ympäri vuoden. Jos haluat käyttää samaa voidetta aamulla ja illalla, muista levittää aamuisin lisäksi aurinkosuojavoide.

Päivävoide ja yövoide

Bonus

Kun haluat antaa ihollesi paljon rakkautta ja hoitoa, voit lisätä ihonhoitorutiiniisi kasvonaamion muutaman kerran viikossa. Naamio levitetään puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen. Kun olet huuhdellut naamion pois vedellä, jatka kasvovedellä ja sitä seuraavalla vaiheella.

Kasvonaamio