Banner image

Pieni happokoulu – (lähes) kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää hapoista ihonhoidossa!

Tämän oppaan avulla haluamme perehdyttää sinut yleisesti siihen, mitä hapot ovat ja miten niitä käytetään ihonhoidossa. Ensinnäkin hapoilla on huipputehokas vaikutus ihoon. Ne poistavat kuolleita ihosoluja hellävaraisesti, mikä tekee ihosta hohtavamman ja tasaisemman näköisen. Ne myös edistävät ihosolujen uusiutumista sekä lisäävät ihon kiinteyttä ja täyteläisyyttä. Ihosta tulee tasaisempi sekä jäntevämpi ja ikääntymisen merkit vähenevät. Monet hapot kosteuttavat, häivyttävät pigmenttiläiskiä ja auttavat akneen.

Lyhyesti sanottuna happojen avulla voidaan saavuttaa upeita tuloksia, mutta on tiedettävä, minkätyyppinen happo, millainen pitoisuus ja käyttötiheys sopivat kunkin iholle. Se, että happoja sisältävät tuotteet ovat pitkään olleet enimmäkseen hoitolakäytössä, johtuu siitä, että tarvitaan asiantuntemusta optimaalisten tulosten saavuttamiseksi. Seuraavassa on lyhyt katsaus ihonhoidossa käytettäviin happoihin. Pyydä ihoterapeutilta apua oman ihosi tarpeisiin parhaiten sopivan hapon ja yhdistelmän valitsemiseen. Löydät kaikki valtuutetut jälleenmyyjämme täältä!

 

Kysy kosmetologiltasi: Voinko käyttää Exuviance-tuotteita kesällä?

Kyllä vain. Suosittelemme käyttämään aurinkosuojakerrointa päivittäin ja oleskelemaan auringossa kohtuullisia aikoja. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytetään tuotteita, jotka sisältävät aktiivisia ainesosia, kuten AHA:ta ja retinolia. Kaikissa Exuviance päivä tuotteissa mukaan lukien on aurinkosuojakerroin, jota voi tarvittaessa tehostaa Sheer Daily Protector SPF 50:llä tavallisen päivävoiteen sijasta tai sen päällä. Suosittelemme välttämään auringolle altistumista muutamasta päivästä viikkoon hoitolassa annetun AHA- tai retinolihoidon jälkeen.

Voit käyttää PHA;ta ympäri vuoden ilman, että herkistyt auringolle!

Exuviance-tuotteet, joissa on AHA-happoja


AHA

AHA on lyhenne sanoista Alpha Hydroxy Acid. Se on ryhmä aineita, jotka ovat peräisin hedelmistä ja vihanneksista. Sen takia niitä kutsutaan myös hedelmähapoiksi. Exuviancen tutkijat havaitsivat, että AHA-hapot normalisoivat solujen uudistumisprosessia ja edistävät ihon hyvinvointia monin tavoin.

Ihon uloin kerros eli orvaskesi uusiutuu joka neljäs viikko. Tämä luonnollinen kuoriutumisprosessi hidastuu ihmisen vanhetessa. Kaikille AHA-hapoille on yhteistä se, että ne käynnistävät ihosolujen uusiutumisen, kuorivat, häivyttävät pigmenttiläiskiä ja edistävät ihon kollageenintuotantoa. Lisäksi ne vähentävät ryppyjä ja tasoittavat ihon rakennetta. Tuloksena on tasaisempi ja sileämpi sekä uudella tavalla hohtava iho. AHA-happoja on sekä kotikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa että hoitolatuotteissa.

Säännölliset AHA-happohoidot hoitolassa ovat superhieno pohja kaikille ihotyypeille. Muista, että AHA-hapon pitoisuus (prosenttimäärä) ei aina kerro mitään sen tehokkuudesta, sillä hapon tehokkuuteen vaikuttavat monet tekijät. AHA-happojen päivittäisessä käytössä on tärkeää, että tuotteet sopivat sinun ihotyypillesi, jotta et ylihoida ihoa. Muista käyttää aina aurinkosuojakerrointa, sillä ihosta tulee hieman herkempi auringolle.

GLYKOLIHAPPO

... on yleisin ja ehkä tunnetuin AHA-happo. Sitä on luontaisesti sokeriruo’ossa. Se on pienin molekyyli ja se, joka tehokkaimmin käynnistää solujen uusiutumisen, kuorii. Glykolihappo sopii erityisen hyvin normaalille ja sekaiholle sekä iholle, jolla on ikääntymisen merkkejä, pigmenttimuutoksia tai taipumusta akneen.

 

MANTELIHAPPO

... on toinen yleinen AHA-happo, jonka erityisominaisuus on rasvaliukoisuus. Sen takia se sopii erityisen hyvin iholle, jolla on taipumusta rasvaisuuteen tai akneen.

SITRUUNAHAPPO

…on AHA-happo, jolla on tehokas antioksidanttivaikutus. Se soveltuu erityisesti auringon vaurioittaman ja ikääntyneen ihon hoitoon ja niihin liittyvien ongelmien ehkäisyyn.

PHA

PHA on lyhenne sanoista Poly Hydroxy Acid. Se on hedelmähappo, jota on ihossa luontaisesti. PHA-happo kuorii kevyesti, ei ärsytä ja kosteuttaa tehokkaasti. Lisäksi sillä on useita tutkittuja ominaisuuksia, jotka suojaavat ihoa vaurioilta ja hajoamiselta. PHA vahvistaa myös ihon suojamekanismia ja vastustuskykyä. Siksi se sopii erityisen hyvin herkälle iholle ja runsaasti kosteutta tarvitsevalle iholle. PHA-happo on ainesosa, joka sopii mainiosti osaksi päivittäistä ihonhoitoa kaikille ihotyypeille. Se on lempeydestään huolimatta erittäin tehokas. Ihon hyvinvointia edistäviä PHA-hapon ominaisuuksia on tutkittu perusteellisesti.

Bioninen PHA

Bioniset PHA-hapot ovat uusimman sukupolven hedelmähappoja. Niillä on havaittu olevan samoja hyviä ominaisuuksia kuin AHA- ja PHA-hapoilla, mutta ne kosteuttavat, vahvistavat ja suojaavat ihoa vieläkin tehokkaammin. Ne sopivat kaikille ihotyypeille ja erityisen hyvin uusiutumista ja suojaa tarvitsevalle herkälle iholle. Exuviancen ihonhoidossa käytettäviä bionisia PHA-happoja ovat laktobioninen happo ja maltobioninen happo.

BHA

BHA on lyhenne sanoista Beta Hydroxy Acid, ja sillä tarkoitetaan yleensä salisyylihappoa. Salisyylihappo ei ole hedelmähappo, ja sen vaikutusmekanismit ovat täysin erilaiset. Salisyylihapolla on kuoriva ja jossain määrin tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Se poistaa rasvaa, minkä ansiosta se sopii aknen, laajentuneiden huokosten ja rasvaisen ihon hoitoon. Salisyylihappo kuivattaa paljon ihoa, ja sillä on valitettavan vähän hoitavia vaikutuksia, minkä takia sitä kannattaa käyttää vain täydennyksenä tarvittaessa.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo ei ole happo vaan sokeri, jota on luontaisesti ihon keskikerroksessa eli verinahassa. Se on yksi monista aineista, jotka antavat iholle täyteläisyyttä ja sileyttä sitomalla itseensä vettä pesusienen tavoin. Hyaluronihapon puute saa ihon menettämään täyteläisyyttään, mikä tapahtuu kaikkien iholle iän myötä. Sen takia ihoon lisätään hyaluronihappoa täyteainepistoksilla. Hyaluronihapon molekyyli on niin suuri, ettei sitä saada ihonhoidolla syvälle ihoon. Siksi sitä käytetään ihonhoitotuotteissa ainesosana, jonka ensisijaisena tehtävänä on kosteuttaa ihon pintakerrosta, vahvistaa ihon suojamekanismia ja antaa lopuksi miellyttävä tunne, joka on myös hyvin tärkeä.