Banner image

Miten tunnistan oman ihotyyppini?

Ensimmäinen askel kohti sinulle ja ihollesi sopivaa ihonhoitorutiinia on oman ihotyyppisi tunnistaminen. Yleensä puhutaan normaalista, kuivasta, ikääntyvästä, herkästä, rasvaisesta ja sekaihosta. Ihotyyppiin vaikuttavat perintötekijät, ikä ja ympäristö – jopa vuodenajoilla voi olla merkitystä.

Matka kohti sopivaa ihonhoitorutiinia on kuitenkin monesti pitkä ja raskas. Voi tulla tunne, että on kokeillut kaikkea ja vähän enemmänkin, tuloksetta. Ihoterapeuttiemme tekemästä ammattimaisesta ihoanalyysista voi olla hyötyä, kun haluat löytää itsellesi ja ihollesi sopivan ihonhoitorutiinin. Voit varata hoitolastamme ajan ihoneuvontaan, jossa saat tietää lisää omasta ihotyypistäsi.


Normaali iho

Normaali iho on tasainen, ja huokosten koko on normaali. Samoin talineritys on normaali. Normaali iho voi toisinaan olla rasvainen, varsinkin T-alueelta (otsa, nenä, leuka), mutta myös pintakuivia alueita voi esiintyä. Iän myötä talineritys vähenee, ja ihon kyky säilyttää kosteutta heikkenee. Iho on usein ongelmaton, mutta yksittäisiä finnejä ja ihomatoja voi esiintyä.

Puhdistus Purifying Cleansing Gel
Seerumi Total Correct Vitamin C Tone Correcting Serum
Yövoide Evening Restorative Complex

Sekaiho

Sekaiholle ovat tyypillisiä normaalit tai isot huokoset, rasvainen T-alue (otsa, nenä, leuka) ja kuivat ihoalueet esimerkiksi poskilla. Talineritystä pitää tasapainottaa, ja kuivat alueet tarvitsevat paljon kosteutusta. Sekaiholla esiintyy silloin tällöin yksittäisiä finnejä ja ihomatoja.

Seerumi Brightening Serum
Päivävoide Optilight Dark Spot Minimizer SPF 35
Yövoide Night Renewal Hydragel

Herkkä iho

Ihon rakenne on tasainen, ja huokoset ovat pieniä tai normaaleja. Talineritys on normaalia tai vähäistä. Iho reagoi herkästi sisäisiin tai ulkoisiin rasituksiin. Herkkä iho punoittaa helposti, ja kuivuuden tunne on yleinen.

Puhdistus Gentle Cleansing Creme
Seerumi Soothing Recovery Serum
Yövoide Ultra Restorative Creme

Kuiva iho

Kuivassa ihossa on pienet huokoset ja vähäinen talineritys. Kuiva iho voi kiristää ja kutista. Yleensä kuivuus pahenee talvella, kun ilma on kylmää ja kuivaa. Kuiva iho vanhenee nopeasti ja vaatii paljon hoitoa ja kosteutusta. Kuiva iho voi olla herkkä ja reagoida helposti erilaisiin rasituksiin.

Seerumilaput Bionic Tonic
Seerumi Vespera Bionic Serum
Yövoide Ultra Restorative Creme

Aikuinen iho

Aikuinen ihossa on pintajuonteita ja ryppyjä. Siinä on usein myös auringon aiheuttamia vaurioita eli pigmenttiläiskiä. Iho on menettänyt jäntevyyttään, ja sen rakenne voi olla epätasainen tai karkea. On tavallista, että kypsässä ihossa esiintyy kuivuutta, mutta aikuinen iho voi olla myös rasvainen. Tuotteita valittaessa otetaan huomioon ihon herkkyys sekä kosteutustarve ja talinerityksen säätely.

Seerumi Total Correct Serum
Päivävoide Total Correct Day SPF 30
Yövoide Total Correct Hydrate

Rasvainen iho

Rasvaisessa ihossa on normaalit tai suuret huokoset ja runsas talineritys. Siinä esiintyy usein aknea ja ihomatoja. Iho alkaa kiiltää päivän mittaan. Iho on rasvaisin kesällä. Rasvaisen ihon tuotteet hillitsevät talineritystä, vähentävät kiiltoa ja tekevät ihosta raikkaan ja mattapintaisen.

Kasvovesi Moisture Balance Toner
Seerumi
Brightening Serum
Päivävoide Sheer Refining Fluid SPF 40

Löydät ihotyypillesi oikeat tuotteet valikon suodattimien avulla!