Herkkä iho

Monilla on herkkyyteen taipuvainen iho, mutta se ilmenee eri tavoin

Jopa 50 % tutkimuksiin osallistuneista naisista kertoo kärsivänsä herkästä ihosta. Iho ei aina välttämättä ole aivan niin herkkä kuin ihmiset uskovat, mutta herkkä iho tarvitsee kuitenkin huolenpitoa. Pohjoismaisilla ihmisillä esiintyy esimerkiksi suhteellisen paljon rosaceaa, kuivaa ihoa ja ekseemaa. Talviaikaan kuivuus ja ihon suojamekanismin heikentyminen aiheuttavat tavallista enemmän vaivaa. Monet myös käsittelevät itse ihoaan liikaa ja saattavat tarvita apua ihon tasapainon palauttamiseen.

Ihon herkkyys voi näyttäytyä monin eri tavoin. Herkkä iho on jollain tavalla ”reaktiivinen”, eli se reagoi negatiivisesti esimerkiksi hiertäviin materiaaleihin, auringonvaloon tai erilaisiin ihonhoitotuotteissa, meikeissä tai puhdistusaineissa käytettäviin kemikaaleihin. Herkkyys voi myös näyttäytyä ajoittaisena tai jatkuvana ihon punoituksena. Joillekin herkkä iho saattaa tarkoittaa aknea, toisille kuivaa ihoa tai ekseemaa.

Kaikentyyppiselle herkälle iholle yhteistä on se, että iholle pitää antaa lepotaukoja asioista, jotka sitä ärsyttävät. Käytä hellävaraisia, ihon suojamekanismia voimistavia ihonhoitotuotteita tarvittaessa yhdistettynä lääkehoitoon.

Exuviance – herkän ihon hoitomenetelmien edelläkävijä

Herkän ihon hoitoon suositellaan perinteisesti mietoja, rauhoittavia ja kosteuttavia tuotteita, jotka eivät ärsytä ihoa. Exuviancen PHA-happoa sisältävät tuotteet tekevät myös paljon muuta. Ne eivät ole vain hellävaraisia ja kosteuttavia, vaan ne auttavat ihoa myös ylläpitämään tehokasta suojamekanismia – mikä on herkän ihon hoidon A ja O. Lisäksi tuotteilla on todistetusti ikääntymistä hidastava vaikutus.

Exuviance-tuotteiden kanssa sinun ei koskaan tarvitse tehdä kompromissia herkän ihon vuoksi!

Exuviancen PHA-happoa sisältävissä ihonhoitotuotteissa on kaikki, mitä ihosi tarvitsee:

  • Hellävaraista, kokonaisvaltaista, ihon suojamekanismia vahvistavaa ja kosteuttavaa ihonhoitoa.
  • Suojaa ihoa ympäristön vaikutuksilta.
  • Vastustuskykyisempi, nuorekkaampi iho.

Huomioitavaa rosacea- ja suunympärysihottumahoidoissa:

  • Suunympärysihottuman hoidossa on tärkeää antaa iholle uusi alku ja lopettaa ensin nykyinen ihonhoito-ohjelma ja välttää kaikkia aktiivisia tuotteita.
  • • Rosacean hoidossa on myös hyvä aloittaa vahvistamalla ihoa PHA-tuotteilla. Sen jälkeen voi aloittaa varovaisesti ja asteittain aktiivisempien tuotteiden käytönKun A-vitamiini alkaa vaikuttaa hyvin rosaceaan, voi iholle tehdä myöhemmin Radiance Peel -retinolikuorinnan hoitolassa.

Lue lisää Exuviance-hoidoista herkälle iholle.

Exuviance-tuotteet herkälle iholle

Käy hoitolassa

Käy hoitolassa, jossa sinulle tehdään ihoanalyysi ja suunnitellaan yksilöllinen hoito-ohjelma.

Käy hoitolassa

Käy hoitolassa, jossa sinulle tehdään ihoanalyysi ja suunnitellaan yksilöllinen hoito-ohjelma.