Mitä ovat talirauhasten sarveistapit?

Talirauhasten sarveistapit ovat pieniä näppyjä talirauhasten tiehyiden suilla. Niiden muodostuminen johtuu osittain perinnöllisistä syistä.

Sarveistapit ovat verrattain yleisiä, ja näitä kovia pieniä tappia ilmaantuu varsinkin käsivarsien ulkosivuille, poskille, reisiin ja pakaroihin. Ne muistuttavat kananlihalla olevaa ihoa. Näpyn sisässä saattaa olla sisään kasvanut ihokarva. Syynä tähän on ihon sarveistuminen. Liiallinen proteiini ja kuolleet ihosolut tukkivat karvatupen suun, mikä näkyy tappina iholla. Ne eivät kutise tai vaivaa muuten, mutta ne tuntuvat karheilta ja voivat olla kosmeettinen haitta.

Talirauhasten sarveistappien hoito ja ehkäisy

Tapit voivat hävitä itsestään ajan myötä, mutta hoidosta on usein hyötyä. Hoidon tavoitteena on ihon pehmentäminen ja sarveistumisen vähentäminen. Ihoa kosteutetaan ja pehmennetään, ja kuolleet ihosolut irrotetaan kuorinnalla. Pehmentäviä vartalovoiteita on saatavana paljon, mutta ne kosteuttavat yleensä vain ihon pintaa. Jotta ihoa voidaan hoitaa tehokkaasti, aineilla pitää olla kuoriva vaikutus.

Karbamidi ja AHA-hapot ovat tutkitusti tehokas keino sarveistappien hoitoon. AHA kuorii ihoa ja PHA pehmentää ja kosteuttaa sitä, joten ne sopivat hyvin tämän ongelman hoitoon. Kuorivien ja kosteuttavien ominaisuuksiensa lisäksi AHA ja PHA hoitavat ihoa monin tavoin. Ne lisäävät ihon elastisuutta ja täyteläisyyttä ja parantavat ihonsävyä. Ihoterapeutit ja ihotautilääkärit tekevät AHA-kuorintoja, joita täydennetään sopivilla kotihoitotuotteilla. Hoito ei poista ongelman syytä, mutta se ehkäisee ongelman näkymistä iholla.
Vaikeammissa tapauksissa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Muista

  • Kuori ja pehmennä ongelma-aluetta tutkitusti tehokkailla ja hellävaraisilla aineilla.
  • Vältä karkeita ja hankaavia tuotteita, sillä ne voivat olla liian voimakkaita iholle.
  • Ole kärsivällinen ja pitkäjänteinen, koska iho tuottaa jatkuvasti liikaa keratiinia, joka tukkii talirauhasten tiehyet.

Lue lisää talirauhasten sarveistapeille sopivista Exuviancen hoitolahoidoista

Exuviancen tuotteet talirauhasten sarveistappien hoitoon

Items 1 to 4 of 5 total

Page

Items 1 to 4 of 5 total

Page