Ainesosien selitykset

A

AHA
AHA on lyhenne sanoista Alpha Hydroxy Acid.

ALPHA HYDROXY ACID
Alfahydroksihapot ovat ryhmä aineita, jotka ovat peräisin hedelmistä ja vihanneksista. Sen takia niitä kutsutaan myös hedelmähapoiksi. Ne ovat tärkeä osatekijä ihonhoidossa monien positiivisten vaikutustensa ansiosta. Hedelmähapot poistavat kuolleita ihosoluja hellävaraisesti, mikä tekee ihosta raikkaamman, hohtavamman ja tasaisemman näköisen. Ne myös edistävät ihosolujen uusiutumista sekä lisäävät ihon kiinteyttä ja täyteläisyyttä. Ihosta tulee tasaisempi ja jäntevämpi ja rypyt vähenevät. Yleisimpiä ihonhoidossa käytettäviä hedelmähappoja ovat esimerkiksi sitruunahappo, mantelihappo ja glykolihappo. AHA-happoja on sekä kotikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa että hoitolatuotteissa. Säännölliset AHA-happohoidot hoitolassa ovat hyvä pohja kaikelle ihonhoidolle.

AMINOFIL
Aminofil on Exuviancen uusin läpimurto ikääntymisen merkkejä ehkäisevässä teknologiassa. Aminofil on patentoitu aminohappojohdannainen, jonka on osoitettu lisäävän ihon tukikudoksen täyteläisyyttä ja kiinteyttä. Kun iho on täyteläisempi ja kiinteämpi, rypyt ja pintajuonteet erottuvat heikommin.

AMFOTEERINEN YHDISTE
Exuviancen tuotteissa käytettävä proteiiniyhdiste ärsytyksen poistamiseksi. Sen ansiosta AHA-happoa voidaan käyttää riittävän suuri määrä hellävaraisesti.

ANTIOKSIDANTIT
Aineita, jotka ehkäisevät hapettumista eli solujen vahingoittumista. Ne toimivat sitomalla itseensä vapaita radikaaleja, jotka muuten vahingoittaisivat ihoa. Antioksidantteja on erilaisia – ihonhoidossa käytetään usein C- ja E-vitamiineja. Myös vihreästä teestä ja rypäleensiemenistä saatava uute toimii todistetusti hyvin antioksidanttina.

A-VITAMIINI
Hyvin tunnettu ainesosa, jolla hoidetaan ikääntymisen merkkejä ja aknea ja jolla on hyvä vaikutus ihosoluihin. A-vitamiineja on erilaisia. Ihonhoidossa käytetään usein retinoliksi kutsuttua A-vitamiinia, joka lisää kollageenintuotantoa ja vähentää yleisesti ikääntymisen merkkejä. Sillä voi myös olla hyvä vaikutus epäpuhtaaseen ihoon.

B

BIONIC ACID
Uusimman sukupolven hedelmähappoja, joilla on monia hyviä vaikutuksia ihoon ja jotka suojaavat vapailta radikaaleilta. Sopivat erinomaisesti herkälle iholle. Laktobioninen happo ja maltobioninen happo ovat Exuviancen käyttämiä ”bionisia happoja”.

C

CITRAFILL
CitraFill on sitruunahappojohdannainen. Se stimuloi kollageenin tuotantoa ja vahvistaa ihon tukirakennetta, jolloin iho näyttää kohonneelta ja kiinteältä.

C-VITAMIINI
Vesiliukoinen vitamiini, joka on erittäin tärkeä keholle. Sitä kutsutaan myös askorbiinihapoksi. Ihonhoidossa C-vitamiinia käytetään antioksidanttina, kollageenintuotannon lisääjänä sekä ihon sävyn tasoittajana. C-vitamiini on hyvin epävakaata. Siksi on käytettävä oikeantyyppistä C-vitamiinia, pakkausta ja annostelua, jotta C-vitamiinia sisältävä tuote toimii iholla halutulla tavalla.

G

GLUKONOLAKTONI
Glukonolaktoni on PHA, jota kutsutaan myös toisen sukupolven hedelmähapoksi. Sen on kliinisesti osoitettu ehkäisevän ikääntymisen merkkejä ihoa ärsyttämättä. Se sopii näin ollen myös herkälle ja rosacea-iholle sekä silmänympärysiholle. Glukonolaktoni on myös tehokas antioksidantti.

GLYKOLIHAPPO
Glykolihappo on sokeriruo’ossa luontaisesti esiintyvä AHA-happo. Sen ikääntymisen merkkejä ehkäisevät ominaisuudet löysivät alun perin tohtori Van Scott ja tohtori Yu, Exuviancen perustajat. Glykolihappo kuorii ihoa, normalisoi solujen uudistumista, parantaa ihon rakennetta ja vähentää pigmenttiläiskiä. Glykolihappo lisää myös kollageenin tuotantoa ja vahvistaa ihon tukirakennetta (GAG-aineet), joten iho näyttää täyteläisemmältä, kiinteämmältä ja nuorekkaammalta. Koska glykolihapon molekyylikoko on pieni, se imeytyy nopeasti ihoon. Exuviancen tuotteissa pitoisuus on optimoitu ärsytyksen minimoimiseksi.

H

HYALURONIHAPPO
Hyaluronihappo on ihon rakennusosa, joka antaa iholle täyteläisyyttä. Se toimii pesusienen tavoin. Hyaluronihappoa käytetään ihonhoitotuotteissa kosteuttamaan ihon pintakerrosta.

HAPPI
Hengitämme ilmassa olevaa happea (engl. oxygen), ja se on myös yksi Exuviance Bionic Oxygen Facialin ainesosista. Molekyylimuotoinen happi tuo iholle energiaa, ja se on tärkeä kollageenintuotannon kannalta.

K

KASVIUUTTEET
Tutkittuja ainesosia muun muassa gardeniasta, vihreästä teestä, lakritsikasvista ja vuoristokasveista. Kasviuutteita käytetään Exuviancen tuotteissa yhdessä muiden teknologioiden kanssa esimerkiksi epätasaisen pigmentaation ja veltostuneen ihon hoitamiseen.

L

LAKTOBIONINEN HAPPO
Patentoitu bioninen PHA-happo, jota saadaan maitosokerista. Laktobioninen happo palauttaa ihon syvempien kerrosten kosteustasapainon, pehmentää ihoa ja torjuu tehokkaasti vapaita radikaaleja. Laktobionisen hapon molekyylikoko ja -paino ovat suuria verrattuna AHA- ja PHA-happoihin. Tämän ainutlaatuisen kemiallisen rakenteen ansiosta se sitoo enemmän vettä ja muodostaa geelimäisen rakenteen, joka imeytyy hitaasti ihoon ja palauttaa sen kosteustasapainon. Lisäksi laktobioninen happo tekee ihosta täyteläisemmän, jolloin iho näyttää tasaisemmalta ja nuoremmalta. Molekyylirakenteensa ansiosta se imeytyy hitaammin ja kuorii vähemmän, joten se sopii myös erittäin herkälle iholle.

M

MANTELIHAPPO
Mantelihappo on rasvaliukoinen AHA-happo, joka sopii rasvaiselle ja akneen taipuvaiselle iholle. Mantelihapolla on lisäksi luontainen antibakteerinen vaikutus, minkä ansiosta se sopii hyvin akneen taipuvaiselle iholle. Muutoin sillä on samanlaisia ominaisuuksia kuin AHA-hapoilla yleensä.

MIKRODIPEPTIDE229
MicroDiPeptide229 – on Exuviancen uusin patentoitu ainesosa, jonka kehittäminen kesti yli 8 vuotta. Tämä ainesosa on 2,5 kertaa pienempi kuin ihonhoidossa tavallisesti käytetyt peptidit. Se parantaa ihon tukikudosta ja stimuloi viittä tärkeää ihon tukirakennetta: elastiinia, kollageenia, hyaluronihappoa, fibronektiinia ja dekoriinia. MicroDiPeptide229 auttaa ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ja hoitaa myös herkkää ihoa.

N

NEOGLUKOSAMIINI
NeoGlukosamiinia esiintyy luontaisesti ihon tukikudoksessa. NeoGlukosamiini on nimittäin yksi ihon kosteustasapainoa ja täyteläisyyttä ylläpitävän hyaluronihapon rakennusosista. Hyaluronihappo tasoittaa ihoa luonnollisesti ja tekee ihosta täyteläisen ja sileän sisältäpäin. Pintajuonteet ja rypyt erottuvat heikommin, ja iho näyttää raikkaalta ja nuorekkaalta.

P

PEPTIDIT
Peptidit ovat proteiinien pieniä rakennusosia, jotka säätelevät monia eri prosesseja kehossamme. Erilaisilla peptideillä on erilaisia vaikutuksia myös ihonhoidossa. Tavallisia käyttöalueita ihonhoidossa ovat kollageenintuotannon stimulointi ja pigmentin tasoittaminen.

PHA
Lyhenne sanoista poly hydroxy acid.

PHYTOTAL
Talineritystä säätelevä kasviyhdiste, joka tekee ihosta matan.

POLYHYDROXYACID
Polyhydroksihapot ovat uuden sukupolven AHA-happoja, joita on ihossa luonnostaan. Ne ovat mietoja ja erittäin kosteuttavia, ja lisäksi niillä on antioksidanttisia vaikutuksia. PHA vahvistaa myös ihon suojamekanismia ja vastustuskykyä. Ne sopivat erinomaisesti herkälle iholle.

R

RETINOLI
Retinoli on A-vitamiinin muoto. Se ehkäisee ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä ja epätasaista pigmenttiä.

S

SITRUUNAHAPPO
Sitruunahappoa esiintyy luonnostaan sitrushedelmissä. Se on tehokas antioksidantti ja AHA-happo, joka ehkäisee todistetusti ikääntymisen merkkejä.

V

VITAMIINIT
A-, C- ja E-vitamiinit ovat antioksidantteja, jotka suojaavat vapailta radikaaleilta.