Tyylikäs ikääntyminen

Olet varmasti kuullut ennenkin, että ihonhoito voi auttaa ikääntymään kauniisti. ”Entä sitten”, osa ajattelee, ”enkö saisi vain vanheta?” Toiset sen sijaan haluavat säilyttää nuorekkaan ulkonäkönsä hinnalla millä hyvänsä. Oikeaa tai väärää suhtautumistapaa ei tietenkään ole, vaan jokainen saa tehdä niin kuin haluaa. Jos kuulut niihin, jotka haluavat pitää poissa syvimmät rypyt ja pahimmat tummat läiskät, avuksi on tarjolla useita helppoja keinoja. Jo ennen ensimmäisten ryppyjen ilmestymistä ihon prosessit alkavat hidastua ja ulkoiset tekijät, kuten aurinko, alkavat jättää pieniä ja aluksi huomaamattomia jälkiään ihoon. Tässä on lyhyt oppaamme siihen, miten voit auttaa ihoasi ikääntymään tyylikkäästi!

Käytä aurinkovoidetta

Auringolle altistuminen aiheuttaa noin 80 prosenttia ihon vanhenemisesta. Runsas määrä auringon säteilyä merkitsee ryppyjen lisääntymistä ja syvenemistä, enemmän pigmenttiläiskiä ja ihon jäntevyyden heikkenemistä. Kun käytät UVB- ja UVA-säteiltä suojaavaa aurinkovoidetta varhaisesta iästä alkaen ja aina ollessasi auringossa, vähennät sekä ikääntymisen merkkejä että riskiä sairastua ihosyöpään.

Anna ihollesi päivittäin annos AHA- ja PHA-happoja

Hedelmähapot ovat tutkituimpia ihon hyvinvoinnin lisääjiä, ja niiden säännöllinen käyttö auttaa käynnistämään ihosolujen uusiutumisen. Ne myös kuorivat, edistävät kollageenin tuotantoa ja vähentävät pigmenttiläiskiä. AHA kuorii tehokkaasti, kun taas PHA kosteuttaa sekä vahvistaa ihon suojamekanismia. Parhaan tuloksen saa käyttämällä molempia. Käymällä säännöllisesti hoitolassa AHA-kuorinnassa teet ihollesi suuren palveluksen. Hedelmähappojen käytön voi aloittaa ihonhoidon aloituksen yhteydessä, jotta iho saa päivittäisen annoksen rakastamaansa ainetta.

Kun ihon perushoitoon kuuluvat aurinkosuojavoide ja hedelmähapot ja ylimääräisinä ”vitamiiniannoksina” toimivat retinoli sekä C-vitamiini, olet valmistautunut ikääntymään tyylikkäästi!

Lisätehoa A-vitamiinilla

Ihonhoidon toinen supertähti on A-vitamiini. Sitä on saatavana monessa eri muodossa, jotka kaikki vaikuttavat hieman eri tavoin. Tutkituin ihonhoidossa käytettävä aine on retinoli, joka auttaa soluja pysymään toiminnassa ja muun muassa tuottamaan kollageenia. Retinoli sopii myös pigmenttiläiskien häivyttämiseen. Retinoli on hyvä ottaa osaksi ihonhoito noin 30-vuotiaana, jolloin ihon ikääntyminen nopeutuu, vaikka muutoksia ei vielä juuri näkyisikään. Retinolin pitoisuutta ja käyttöä voi lisätä vähitellen, kun iho on tottunut siihen ja tarvitsee aktiivisempaa hoitoa. Aloittaa voi esimerkiksi käyttämällä muutaman kerran viikossa tuotetta, joka sisältää 0,1 prosenttia retinolia. Vähitellen tuotetta voi ryhtyä käyttämään päivittäin, minkä jälkeen pitoisuuden voi nostaa 0,5 prosenttiin. Muista, että tuotteesta ei aina selviä ihon saama retinolimäärä, joten kysy neuvoa ihoterapeutilta.

…ja C-vitamiinilla

C-vitamiini vahvistaa ihon vastustuskykyä, häivyttää pigmenttiläiskiä ja parantaa ihon kiinteyttä. C-vitamiinitiivisteen tai seerumin pitoisuuden on oltava tarpeeksi suuri, jotta se on tehokas; 20 prosenttia on ihanteellinen. Pakkauksen on oltava sellainen, ettei herkkä C-vitamiini hajoa. Hyviä vaihtoehtoja ovat kapselit, ampullit ja seerumit tummissa pulloissa. C-vitamiinitiivistettä voi käyttää muutamana iltana viikossa tai tarvittaessa myös päivittäin. C-vitamiinia voi ryhtyä käyttämään, kun aloittaa ihonhoidon. Mitä aiemmin sen parempi, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.

Muista myös käydä säännöllisesti hoitolahoidoissa!